Міжнародні організації та понад 50 країн виділяють Україні 1 мільярд євро

Міжнародні організації та понад 50 країн виділяють Україні 1 мільярд євро

Понад 50 країн і міжнародних організацій на конференції в Парижі пообіцяли виділити 1 мільярд євро (понад 1,06 млрд доларів) допомоги Україні, пише Euronews.

Вони почули від президента України Володимира Зеленського про те, що потрібно його країні, щоб пережити морозні температури та російські атаки на її енергетичну інфраструктуру.

«Коли буде забезпечена енергетична стабільність України на весь зимовий період, коли буде гарантовано, що не буде нових хвиль масової міграції з нашої країни до ваших країн, буде також гарантовано, що жодні удари, жодні відключення електроенергії, жодні пошуки зброї десь там, в Ірані чи деінде, не допоможуть Росії», — зазначив Зеленський.

Україна оцінила свої першочергові потреби приблизно в 800 мільйонів євро. Її друзі з лишком виправдали ці сподівання.

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна зачитала список підтримки.

«415 мільйонів євро на енергетику, 25 мільйонів євро на воду, 38 мільйонів євро на продукти харчування, 17 мільйонів євро на охорону здоров’я, 22 мільйони євро на транспорт, а 493 мільйони євро ще не виділені. Сподіваюся, що я не рахувала надто швидко. Загальна сума становить трохи більше мільярда євро», — сказала Колонна.

Присутній на зустрічі прем’єр-міністр України Денис Шмигаль привітав їх зусилля. Він подякував країнам та організаціям за підтримку та зазначив, що цієї зими Україна не потрапить у «темряву».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *