Вийшло інтерв’ю Володимира Зеленського Девіду Леттерману: важливі цитати

Вийшло інтерв’ю Володимира Зеленського Девіду Леттерману: важливі цитати

Президент України висловив переконання, що вторгнення Росії в його країну припинилося б, якби президент Росії Володимир Путін раптово помер, пише Business Insider.

Володимир Зеленський дав інтерв’ю Девіду Леттерману на платформі метро в Києві для шоу Леттермана «Мій наступний гість не потребує представлення», яке транслюється на Netflix.

Леттерман запитав Зеленського: «Скажімо, Путін дуже сильно застудився і помер. Або випадково випав з вікна і помер. Чи продовжувалось би це?»

Зеленський відповів: «Ні. Не було б війни. Не було б».

Президент України сказав, що головною причиною є політична система Росії, яка дає Путіну стільки влади.

«Авторитарний режим небезпечний, оскільки створює великі ризики. Тому що не можна дозволяти одній людині мати повний контроль над усім. Тому, коли такої людини немає, інституції зупиняються, — зазначив Зеленський. — Так було ще в Радянському Союзі. Все розвалилося. І тому я думаю, що якщо він піде з життя, їм буде важко. Їм доведеться займатися внутрішньою політикою, а не зовнішніми питаннями».

В інтерв’ю, яке було дано в жовтні та вийшло на Netflix 12 грудня, Зеленський сказав, що «досить великий відсоток» росіян вірить Путіну, коли йдеться про війну, а не живе в реальності. За його словами, інші росіяни «усвідомлюють реальність», але бояться щось з цим робити.

Також Зеленський розповів Леттерману, що його дев’ятирічний син знає назви всієї зброї, яка використовується на війні. За його словами, українські діти «глибоко занурені у війну».

«Путін вкрав у наших дітей дитинство», — додав він.

На YouTube опубліковано офіційний трейлер інтерв’ю, а подивитися його можна на Netflix.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *