США відправили першу партію енергетичного обладнання для допомоги Україні

США відправили першу партію енергетичного обладнання для допомоги Україні

Сполучені Штати відправили Україні першу частину своєї допомоги в енергетичному обладнанні, повідомили офіційні особи США в понеділок, оскільки Вашингтон працює над підтримкою енергетичної інфраструктури країни проти посилення атак з боку Росії. Про це пише Reuters.

Перший транш — це енергетичне обладнання на суму близько 13 мільйонів доларів, сказав один із чиновників. Інше джерело, знайоме з цією справою, повідомило, що цього тижня зі Сполучених Штатів вилетять ще два літаки з обладнанням.

США та західні союзники надали Україні фінансування та обладнання для підвищення енергетичної стійкості. Нещодавні напади Росії залишили мільйони людей у темряві та без опалення серед мінусових температур.

Росія «навмисно намагається заморозити українців до смерті, коли ми вступаємо в зиму, — заявив високопоставлений чиновник США. — Наша стратегія полягає в першу чергу в тому, щоб допомогти Україні захистити себе від цих навмисних атак на цивільну енергетичну інфраструктуру, тому що це може стати гуманітарною катастрофою».

Інший американський чиновник сказав, що обладнання вилетіло з військової бази США. Перший транш є частиною допомоги у розмірі 53 мільйонів доларів, оголошеної минулого місяця. Заступник міністра енергетики США Девід Терк зустрівся з представниками нафтогазових компаній минулого четверга, щоб вивчити шляхи підтримки енергетичної стійкості України.

Відключення електроенергії стали частими, і уряд закликав населення економити енергію, зменшивши використання побутових приладів.

Наприкінці минулого місяця держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив президента Росії Володимира Путіна в тому, що він намагається розділити західну коаліцію та змусити її покинути Україну, змушуючи українців замерзати та голодувати та підвищуючи ціни на енергоносії у всьому світі. Він додав, що така стратегія не спрацює.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *