В Україні розпочато виробництво власних 152-мм та 122-мм снарядів

В Україні розпочато виробництво власних 152-мм та 122-мм снарядів

В Україні вже налагоджено виробництво 152-мм і 122-мм снарядів, повідомляє Ukrinform.

Про це під час загальнонаціонального телемарафону заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов.

«Якщо говорити про гарні новини, то можу сказати, що ми запустили на наших підприємствах виробництво 152-мм і 122-мм снарядів. Тепер розпочнеться виробництво мін та інших товарів. Йдеться про тисячі одиниць, а це вже промислові масштаби», — сказав Данілов.

Данілов не підтвердив, що Україна найближчим часом отримає зенітно-ракетні комплекси Patriot, але висловив упевненість, що підтримка партнерів зростатиме.

«Ракетні комплекси Patriot — справа складна. Як почалася війна, ми просили закрити наше небо. На жаль, вони не погодилися це зробити. Ми, на жаль, закривали його власним життям. Зараз позиція змінюється. Коли ми отримаємо ракетні комплекси Patriot, суспільство одразу про це дізнається. Ми відкриті і нічого не приховуємо», — зазначив Данілов.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена завершує плани щодо відправки в Україну ракетних комплексів Patriot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *