Українська громада в Сакраменто відреагувала на звернення Зеленського до Конгресу США

Українська громада в Сакраменто відреагувала на звернення Зеленського до Конгресу США

До першого Різдва після того, як війна між Росією та Україною розгорілася у повномасштабну, залишилися лічені дні. 10 місяців триває велика війна, і життя в Україні стає важким із настанням зими, нагадує ABC10.

«В Україні темно. Немає електрики і дуже холодно, 26°F (-3,3°C — Ред.)», — сказав Влад Скотс, голова Українсько-американського дому.

Сім’я Скотса перебуває в зоні бойових дій. Хоча останні два десятиліття він живе у Сакраменто, його батьки та п’ятеро братів все ще живуть в Україні, і в середу він дивився на президента України Володимира Зеленського, коли той виступав із промовою перед Конгресом США у Вашингтоні, округ Колумбія.

«Я відчуваю цю єдність між цими двома президентами, але більше я відчуваю, що більше єдності є між націями», — сказав Скотс.

Конгрес зважить прохання Зеленського про більшу фінансову підтримку, оскільки вони також зіткнулися з дедлайном бюджету.

«Я вважаю, що це дуже хороша інвестиція для Сполучених Штатів і дуже сумний час для України, тому що щодня люди гинуть у своїй боротьбі за демократію цього світу», — сказав він.

Думку американців щодо візиту і допомоги висловив Джоел Бланк, професор політології в San Joaquin Delta College.

«Я думаю, що на цьому етапі війни він відчув, що необхідно приїхати до Сполучених Штатів… щоб не просто з’являтися на телебаченні, а насправді говорити з американським народом. Адже це саме ми, звичайні американці, підтримуємо українців», — додав він. На його думку, Зеленський також приїхав до США, щоб довести, що інвестиції американського народу варті зусиль.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *