Заява ЄС в ОБСЄ: «Росія не може знищити ані Різдво, ані Україну»

Заява ЄС в ОБСЄ: «Росія не може знищити ані Різдво, ані Україну»

Росії ніколи не вдасться знищити волю українського народу жити вільно та незалежно, його рішучість боротися з агресором до перемоги, його демократичне та процвітаюче європейське майбутнє. Таку заяву ЄС зробив на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє Ukrinform.

«Росія цього року має намір позбавити народ України свят. Але Росія повинна усвідомити, що вона не може знищити ані Різдво, ані Україну. Росії ніколи не вдасться знищити волю українського народу жити вільно та незалежно, його рішучість боротися з агресором до перемоги, його демократичне та процвітаюче європейське майбутнє», — йдеться у заяві.

Делегація ЄС підтвердила свою «непохитну підтримку та солідарність з Україною» та наголосила на важливості надання всієї необхідної підтримки уряду України та українському народу.

«Ми продовжимо це робити в наступному році. ЄС та його держави-члени рішуче засуджують агресивну війну Росії проти України. Вони підтвердили повну підтримку ЄС незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також невід’ємного права України на самооборону від російської агресії», — зазначили в представництві ЄС.

ЄС також підтвердив, що «готовий підтримати ініціативу України щодо справедливого миру».

«Ми вимагаємо від Росії негайно, повністю і беззастережно вивести всі свої війська і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Крім того, ми закликаємо владу Білорусі утриматися від будь-якої подальшої участі в незаконній агресивній війні Росії проти України, а також негайно припинити використання своєї території як плацдарму для нападів на Україну, що саме по собі є агресією. Білорусь також має припинити військову підтримку Росії», — резюмували в представництві ЄС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *