Сенат США ухвалив проєкт бюджету: у ньому виділено $45 млрд для України

Сенат США ухвалив проєкт бюджету: у ньому виділено $45 млрд для України

У четвер Сенат проголосував за ухвалення великого законопроєкту про державні витрати в розмірі 1,7 трильйона доларів США, пише CNN.

Ці кошти будуть фінансувати критично важливі урядові операції у федеральних відомствах і надавати екстрену допомогу Україні та ліквідацію наслідків стихійних лих. Далі Палата має прийняти цей захід, оскільки законодавці намагаються запобігти шатдауну наприкінці тижня.

На Капітолійському пагорбі очікують, що шатдауну вдасться уникнути, але у лідерів Конгресу немає місця для помилок, оскільки урядове фінансування закінчується наприкінці дня в п’ятницю. Після того як Палата ухвалить законопроєкт, він буде надісланий президенту Джо Байдену для підписання. Підсумковий підрахунок голосів у Сенаті був 68-29.

Сенатори досягли прориву в переговорах у четвер вранці після того, як гігантський законопроєкт про державне фінансування застопорився на кілька днів через поправку Республіканської партії щодо імміграційної політики епохи Трампа, Розділ 42, який міг потопити весь закон у контрольованій демократами Палаті представників.

Вранці у вівторок лідери Сенату оприлюднили законопроєкт — результат тривалих переговорів між провідними демократами та республіканцями Конгресу. Законопроєкт про великі витрати на 2023 фінансовий рік, відомий на Капітолійському пагорбі як омнібус, передбачає 772,5 мільярда доларів на необоронні, внутрішні програми та 858 мільярдів доларів на фінансування оборони.

Він включає приблизно 45 мільярдів доларів на екстрену допомогу Україні та союзникам по НАТО та приблизно 40 мільярдів доларів на реагування на стихійні лиха, такі як урагани, лісові пожежі та повені.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *