«Ми все подолаємо»: Зеленський повернувся до Києва після візиту до США

«Ми все подолаємо»: Зеленський повернувся до Києва після візиту до США

Президент України Володимир Зеленський після свого візиту до Сполучених Штатів заявив, що його сили «працюють на перемогу», навіть коли Росія попереджала, що війна не закінчиться, доки вона не досягне своїх військових цілей, пише LA Times.

Зеленський опублікував у своєму Telegram-каналі, що повернувся до свого київського офісу після поїздки до Вашингтона, де отримав новий пакет військової допомоги на 1,8 мільярда доларів, і пообіцяв, що «ми все подолаємо». Зеленський також подякував Нідерландам за зобов’язання в 2,5 мільярда євро (2,65 мільярда доларів) на 2023 рік на допомогу в оплаті військового обладнання та відбудові критичної інфраструктури.

Повернення Зеленського на Батьківщину відбувається під час невпинного російського артилерійського, ракетного та мінометного вогню, а також ракетних ударів на східному та південному фронтах та в інших місцях України.

Щонайменше шість мирних жителів загинули та ще 18 отримали поранення внаслідок російських обстрілів восьми областей на півдні та сході України за останню добу, повідомив заступник голови офісу Зеленського Кирило Тимошенко. Українські військові заявили, що російські сили за ніч випустили з реактивних систем залпового вогню понад 70 разів територією України.

Запеклі бої точилися навколо міста Бахмут на сході Донецької області. За останню добу на півдні Херсонщини завдано 61 ракетно-артилерійського та мінометного обстрілу російськими військами. У східній частині Харківської та Дніпропетровської областей Росія завдала шість ракетних і стільки повітряних ударів по цивільних об’єктах.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що війна завершиться за столом переговорів, коли «спеціальна військова операція» досягне «цілей, які поставила Російська Федерація», додавши, що «досягнуто значного прогресу в демілітаризації України».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *