Кавер на «Червону калину» допоміг Pink Floyd зібрати понад $600 тисяч для України

Кавер на «Червону калину» допоміг Pink Floyd зібрати понад $600 тисяч для України

У новій композиції гурту український музикант Андрій Хливнюк співає “Червону калину” — кавер-версія, виконана Pink Floyd, є дуже популярною цьогоріч. Про це розповідає i24 News.

Учасники рок-гурту Pink Floyd оголосили, що зібрали понад 542 000 доларів, записавши кілька місяців тому свою першу з 1994 року пісню, яка складається з нового матеріалу. Музиканти доповнили суму до понад $600 000.

8 квітня на стрімінгових платформах вийшов сингл «Hey, Hey, Rise Up», записаний двома учасниками легендарної групи Девідом Гілмором і Ніком Мейсоном. У композиції звучить вокал українського музиканта Андрія Хливнюка з популярного відео в Instagram, де він заспівав патріотичний український марш «Ой у лузі червона калина» на Софійській площі у Києві.

Після початку російського вторгнення Хливнюк покинув турне по США зі своїм гуртом BoomBox, щоб служити в ЗСУ. У березні він записав акапельне виконання першого куплету пісні, яка набула міжнародної популярності.

«Pink Floyd хочуть подякувати всім, хто підтримував Hey, Hey, Rise Up. Сингл, записаний 30 березня з Андрієм Хливнюком з українського гурту BoomBox, наразі зібрав понад 450 000 фунтів стерлінгів ($542 000 — Ред.), щоб допомогти полегшити страждання українського народу», — йдеться у повідомленні гурту у Facebook.

«Девід Гілмор і Нік Мейсон збільшили суму до 500 000 фунтів стерлінгів ($603 150), які будуть розподілені між такими гуманітарними організаціями: Госпітальєри, The Kharkiv and Przemyśl Project, Vostok SOS, Kyiv Volunteer і Лівий Берег», — йдеться в повідомленні з переліком благодійних організацій, які допомагають українцям.

«Давайте подивимося, що ще ми можемо зробити цієї зими», — сказав гурт, закликаючи робити пожертви безпосередньо на благодійні організації, оскільки мільйони українців залишаються без опалення та води через атаки Росії на енергетичну мережу країни та цивільну інфраструктуру.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *