Лавров знову згадав про «демілітаризацію» України: йому відповіли в Офісі Президента

Лавров знову згадав про «демілітаризацію» України: йому відповіли в Офісі Президента

У вівторок міністр закордонних справ Росії знову вимагав від України, щоб вона «демілітаризувалась», погрожуючи подальшими військовими діями та неправдиво звинувачуючи Київ і Захід у розпалюванні війни, пише SF Gate.

Сергій Лавров заявив, що Україна має усунути будь-яку військову загрозу для Росії — інакше «російська армія вирішить питання сама».

«Що стосується тривалості конфлікту, то м’яч на боці київського режиму і Вашингтона, який стоїть за його спиною, — сказав Лавров державному агентству ТАСС. — Вони можуть припинити безглуздий опір у будь-який момент».

У відповідь, радник президента України Михайло Подоляк написав у Twitter, що «Росії слід усвідомити реальність».

«Ані тотальна мобілізація, ані панічні пошуки снарядів, ані таємні контракти з Іраном, ані лавровські погрози не допоможуть… Росії слід усвідомити реальність. Україна до кінця проведе демілітаризацію РФ, вишпурне окупантів з усіх окупованих територій. Мовчки чекайте на фінал…» — написав він.

З моменту своїх перших оффензив на початку війни 10 місяців тому Росія досягла небагатьох успіхів, натомість руйнуючи інфраструктуру України та залишаючи мільйони без електрики, опалення та гарячої води в зимові умови.

Лавров не уточнив, як російська армія планує досягти своїх цілей щодо «демілітаризації» та «денацифікації» України — що було заявленою метою Росії, коли почалося повномасштабне вторгнення в лютому. Лавров попередив, що подальша підтримка Заходом України може призвести до прямої конфронтації.

«Ми продовжуємо попереджати наших супротивників на Заході про небезпеку їх курсу на ескалацію української кризи», — сказав він, додавши, що «ризик того, що ситуація може вийти з-під контролю, залишається високим».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *