Київ отримав почесне звання найкращого міста 2023 року

Київ отримав почесне звання найкращого міста 2023 року

Історична українська столиця є міським маяком мужності та стійкості, який веде незламну націю проти кровожерного агресора. Це, як і вся Україна, місце невичерпної мужності перед щоденними трагедіями.

Так про Київ написали автори рейтингу World’s Best Cities, які обрали Київ «почесним найкращим містом», відокремивши його від топ-100 інших міст світу та розпочавши рейтинг саме з нього.

Ось, що пишуть автори про столицю України (обрані абзаци):

«Київ — багатолике місто. Дніпро, одна з найбільших річок Європи, ділить українську столицю на два різні світи: правий берег — з його історичним центром, адміністративними будівлями, кафе та ресторанами — та житловий лівий берег.

У лютому, коли Росія розпочала свою незаконну війну проти України, експерти всього світу пророкували неминуче падіння міста. На мирні житлові будинки посипалися ракети. Половина жителів міста виїхала. Колона російської військової техніки розтягнулася на кілометри, смертоносно просуваючись до міста. Хоча росіяни мали намір захопити столицю України за три дні, вони так і не змогли цього зробити. Зіткнувшись із рішучим опором і понівечені власною некомпетентністю, вони незабаром відмовилися від своїх амбітних планів.

Через кілька місяців більшість киян повернулися додому. Це вже не перший раз, коли Київ оживає. Історія міста сповнена війн і революцій, після кожної з яких воно неминуче знову розквітає в понад 1500-річному циклі спустошення та відродження».

А ці міста зайняли перші десять сходинок у рейтингу з найкращих міст світу.

  1. Лондон, Сполучене Королівство
  2. Париж, Франція
  3. Нью-Йорк, США
  4. Токіо, Японія
  5. Дубаї, САЕ
  6. Барселона, Іспанія
  7. Рим, Італія
  8. Мадрид, Іспанія
  9. Сингапур, Сингапур
  10. Амстердам, Нідерланди

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *