Україна звільнила 40% території, окупованої Росією з лютого 2022 року — Залужний

Україна звільнила 40% території, окупованої Росією з лютого 2022 року — Залужний

Українські війська звільнили 40% території, яку Росія окупувала після початку повномасштабного вторгнення понад 10 місяців тому, підтвердив у понеділок Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Про це пише Fox News.

У чотирьох областях, де залишаються російські війська, включаючи Херсонську, Запорізьку, Донецьку, Луганську, а також у АР Крим, з-під окупації звільнено приблизно 28%.

Залужний назвав 2022 рік «роком, який назавжди змінив нас, наше сьогодення та майбутнє. Роком, який увійшов у світову історію». Головнокомандувач сказав, що активна лінія фронту, яка продовжує розділяти східні регіони України, становить більше 1000 км, і важкі бої точаться, зокрема, на Донеччині.

У гарячих бойових точках, таких як Бахмут, місяцями точаться важкі наземні бої з окопною війною та постійним шквалом обстрілів з обох сторін.

Все ж таки визнаючи якісь втрати під час війни, Росія заявила в понеділок, що близько 89 російських військовослужбовців було вбито після того, як Україна вдарила по її військових казармах у Макіївці (Донеччина), що знаходиться під російською окупацією з 2014 року. За деякими повідомленнями, кількість загиблих в результаті удару, який стався близько опівночі на початку Нового року, може бути значно більшою.

«Щодня Збройні Сили борються не лише за Україну, а й за однодумців у Європі, за збереження миру, безпеки та свободи в усьому світі. І ми обов’язково переможемо», — сказав Залужний за перекладом Kyiv Independent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *