Росію не пустили на всесвітню технологічну виставку в Лас-Вегасі: Україна там є

Росію не пустили на всесвітню технологічну виставку в Лас-Вегасі: Україна там є

У Лас-Вегасі стартує одна з найбільших у світі технологічних виставок, на яку очікується близько 100 000 відвідувачів і понад 3000 експонентів з усього світу, пише BBC. І там немає Росії.

Від технологічних гігантів до найменших стартапів, сюди запрошуються всі, якщо вони можуть дозволити собі відвідати захід. Це шведський стіл розумних ідей — і деякі з них насправді неймовірні. Але одна країна помітно відсутня на CES 2023 — Росія.

Коли авторка статті Зої Кляйнман була на виставці у 2020 році, вона їздила містом на безпілотному автомобілі, розробленому російським технологічним гігантом. Але цього року Гері Шапіро, голова Асоціації споживчих технологій, який проводить захід, каже, що Росію «не вітають».

«Цього року ми їх не вітали з огляду на політичну ситуацію, — каже він. — Ми просто не вважали це доречним. Це було не питання правової політики США, це питання нашої політики як організації».

Кілька російських компаній попросили взяти участь у виставці, каже Шапіро.

«Ми сказали, що вони можуть переїхати в іншу країну, якщо вони зацікавлені», — каже він.

Погляд Шапіро на російсько-українську війну відзначений значком з прапором України на лацкані піджака. І він каже, що на виставці представлено близько десятка українських технологічних компаній, багато з яких демонструють концепції сталого розвитку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *