Посол України в США: «Кожен долар, який нам надають, йде на користь»

Посол України в США: «Кожен долар, який нам надають, йде на користь»

Посол України в США Оксана Маркарова в неділю підкреслила, що мільярди доларів США, які підтримують Київ у боротьбі з Росією, використовуються з користю, оскільки деякі законодавці-республіканці почали сумніватися в допомозі, пише The Hill.

«Кожен долар США, який нам надається, ми використовуємо з користю, — сказала Маркарова в ефірі CBS „Face The Nation“ з Маргарет Бреннан. — Ми використовуємо це як інвестицію в нашу спільну боротьбу за демократію».

Наприкінці грудня Конгрес ухвалив державний пакет фінансування на 1,7 трильйона доларів, який включав близько 45 мільярдів доларів для України та союзників по НАТО. Пакет викликав гнів республіканців, деякі з яких почали публічно сумніватися в фінансуванні від США для України.

Пакет правил Палати представників, який матеріалізувався під час переговорів спікера Кевіна Маккарті зі своїми недоброзичливцями, включає можливе різке скорочення витрат на оборону. Республіканець Джим Джордан сказав у «Fox News Sunday», що законодавці повинні дивитися за витратами країни на Україну, оскільки розглядають можливість скорочення витрат.

Оскільки республіканці почали «вказувати пальцем» на фінансування США, Маркарова заявила, що візити до Білого дому та лідерів Конгресу під час поїздки президента України Володимира Зеленського до Вашингтона були «дуже конструктивними та дуже продуктивними».

«Я вірю, що американський народ нас підтримує і буде підтримувати, поки ми разом не переможемо», — додала Маркарова.

Але коли її запитали, чи отримала Україна гарантії, що американська підтримка триватиме, коли республіканці контролюватимуть Палату представників, Маркарова не відповіла прямо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *