CNN: українці почнуть тренуватися на Patriot у США вже наступного тижня

CNN: українці почнуть тренуватися на Patriot у США вже наступного тижня

Українські війська збираються розпочати тренування на ракетній системі Patriot у Сполучених Штатах наступного тижня, повідомили CNN двоє американських чиновників, знайомих із ситуацією.

Навчальна програма проходитиме у Форт-Сіллі в Оклахомі, де США проводять власні тренування з експлуатації та обслуговування передової системи ППО. Форт-Сілл є одним із чотирьох місць базової підготовки армії та домом для польової артилерійської школи служби, яка навчає військовослужбовців уже більше століття.

Очікується, що підготовка українців за складною системою триватиме «кілька місяців», повідомила заступниця помічника міністра оборони у справах Росії, України та Євразії Лора Купер.

Днем раніше прес-секретар Пентагону бригадний генерал Пет Райдер сказав, що США розглядають різноманітні варіанти проведення підготовки з ракет Patriot, «щоб включити потенційну підготовку тут, у США, за кордоном або поєднати обидва варіанти».

США оголосили про надсилання Україні системи Patriot наприкінці грудня, коли президент Володимир Зеленський відвідав столицю США і зустрівся з президентом Джо Байденом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *