Припинення допомоги Україні було б історичною помилкою — Сенатори США

Припинення допомоги Україні було б історичною помилкою — Сенатори США

США ризикують сприяти поширенню екстремізму в Європі, якщо перестануть надавати підтримку Україні у війні з Росією, заявив незалежний сенатор від штату Мен у понеділок після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. Про це пише Yahoo.

Сенатори Ангус Кінг із штату Мен і Джек Рід із Род-Айленда, які входять до Комітету Сенату США з питань збройних сил, минулого тижня прибули до Києва, щоб зустрітися із Зеленським. Кінг сказав, що повернувся з більшою впевненістю в тому, що допомога США Україні є життєво необхідною.

США повинні продовжувати підтримувати Україну, поки Володимир Путін не піде від влади, зазначив Кінг. Відмова продовжувати підтримку буде схожа на невдачу західних країн протистояти піднесенню Німеччини в 1930-х роках, на думку сенатора. Він додав, що планує донести це до виборців і законодавців-республіканців, які висловили скептицизм щодо участі США у підтримці.

«Я час від часу отримую листи, люди кажуть: „Навіщо ми це робимо? Україна далеко. Це не наша боротьба“. Це наша боротьба, тому що якщо ми не будемо боротися зараз, проблема тільки пошириться, — сказав Кінг. — І стане чимось, чого ми не зможемо уникнути, як це сталося наприкінці 1930-х років на початку Другої світової війни».

Сенатор сказав, що було б помилкою встановлювати дату, як довго США повинні продовжувати підтримувати Україну, оскільки це дало б Путіну можливість дочекатися закінчення цього терміну.

Рід, який є головою комітету з питань збройних сил, також заявив, що підтримує рішення США продовжити фінансування України. Минулого тижня Рід заявив, що Україна «бореться за цінності, якими ми дорожимо: свободу, демократію, громадянське суспільство, протидію автократії та незаконній і безсовісній війні».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *