Арестович пішов у відставку після заяви про ППО і російську ракету в Дніпрі

Арестович пішов у відставку після заяви про ППО і російську ракету в Дніпрі

Радник Офісу президента України подав у відставку після того, як викликав широке обурення, коли він припустив, що російська ракета, яка вбила десятки людей в Дніпрі, була збита Україною. Про це пише The Guardian.

45 людей загинули в Дніпрі, коли російська протикорабельна балістична ракета Х-22 влучила в житловий будинок у суботу. У своєму стрімі на YouTube-каналі російського опозиційного правозахисника та блогера Марка Фейгіна через кілька годин після обстрілу Олексій Арестович заявив, що ракета вибухнула після того, як її збили українські ППО.

«Ракету збили, вона впала на під’їзну доріжку, вона вибухнула, коли впала», — сказав він під час стріму.

У наступні дні сотні українських представників громадянського суспільства та кілька відомих діячів звернулися до соціальних мереж, вимагаючи від Офісу Президента звільнити Арестовича за неперевірені заяви. Вони заявили, що коментарі Олексія допомагають російській пропаганді, яка часто зображує удари як провину Збройних сил України.

У заяві, яка не стосується коментарів Арестовича, українські сили ППО заявили, що наразі не мають технологічних можливостей для виявлення або збивання балістичних ракет Х-22.

Арестович два дні посилався на втому і заявляв, що це «одна версія», висунута другом, який опинився неподалік місця події. Потім опублікував у Facebook фото своєї заяви про відставку, заявивши, що це «приклад цивілізованої поведінки» у світлі його «фундаментальної помилки». Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров підтвердив, що відставка прийнята.

У серпні офіційний радник Михайло Подоляк заявив, що Арестовича немає в штаті, додавши, що «він так багато балакає, що ми зробили його радником на весь офіс». Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що «поважає Арестовича» за ту роль, яку він зіграв зі своєю «армією фанатів».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *