На Київщині впав гелікоптер: загинуло керівництво МЗС та цивільні особи

На Київщині впав гелікоптер: загинуло керівництво МЗС та цивільні особи

Щонайменше 14 осіб загинули внаслідок аварії гелікоптера в середу вранці після того, як літальний апарат впав неподалік дитячого садка, житлового будинку та дитячого майданчика в Броварах, східному передмісті Києва, пише NPR.

На борту були міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, держсекретар МВС Юрій Лубкович, співробітники міністерства, усього дев’ять осіб, включаючи членів екіпажу.

Гелікоптер впав у житловому районі, де розташовані житлові будинки, торговий центр і яскраві дитячі майданчики. Біля місця катастрофи місцеві жителі принесли квіти та маленькі в’язані плюшеві іграшки, створивши меморіал тим, хто загинув, поки бригади екстреної допомоги продовжували розчищати сміття в цьому районі.

Офіційні особи спочатку заявили, що кількість загиблих була ще більшою, але пізніше ДСНС України повідомила, що загинули 14 людей, у тому числі одна дитина, а також 25 людей отримали поранення, у тому числі 11 дітей. Оновлення надійшло після того, як влада ідентифікувала тіла та завершила пошуково-рятувальні операції.

«Це невимовний біль», — сказав президент України Володимир Зеленський, висловлюючи співчуття рідним і близьким загиблих.

Причина аварії поки невідома. Вранці в середу місцевість була під сильним туманом. Але не варто забувати, що Україна перебуває у стані війни з Росією, яка часто обстрілює ракетами цивільні райони по всій країні.

У середу Служба безпеки України почала розслідування, заявивши, що вивчатиме три можливі пояснення катастрофи: несправність апарату; те, що гелікоптер летів, незважаючи на погану видимість; і що це було спрямовано навмисними діями.

Через кілька годин після катастрофи Уряд призначив голову Національної поліції України Ігоря Клименка виконувачем обов’язків міністра внутрішніх справ. Група Монастирського планувала поїздку в одну з гарячих точок країни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *