Путін заявив, що дії Росії в Україні спрямовані на «припинення війни, яка триває з 2014 року»

Путін заявив, що дії Росії в Україні спрямовані на «припинення війни, яка триває з 2014 року»

Президент Росії Володимир Путін заявив у середу, що дії Москви в Україні мали на меті зупинити війну, яка вирує на сході України протягом багатьох років, повідомляє AP.

Виступаючи на зустрічі з ветеранами, Путін сказав, що Москва давно прагне до переговорів щодо врегулювання війни на українському Донбасі, яка триває з 2014 року.

«Широкомасштабні бойові дії із застосуванням важкого озброєння, артилерії, танків і авіації на Донбасі не припинялися з 2014 року, — сказав Путін. — Все, що ми сьогодні робимо в рамках військової спеціальної операції, — це спроба зупинити цю війну. Це сенс нашої операції — захистити людей, які проживають на цих територіях».

Путін знову наполягав на тому, що Росія намагалася домовитися про мирне врегулювання «сепаратистського конфлікту» перед тим, як ввести війська, і сказав, що «нас просто обдурили». Він назвав схід України «історичними територіями» Росії, додавши, що Москва визнала їх втрату після розпаду Радянського Союзу в 1991 році, але була змушена діяти, щоб захистити там російськомовних.

Путін пояснив своє рішення ввести війська в Україну 24 лютого необхідністю «захистити російськомовних», а також провести «демілітаризацію» та «денацифікацію» України, щоб сусідня країна не становила загрози для Росії. Україна та її західні союзники відкинули обґрунтування як прикриття неспровокованого акту агресії.

У середу Путін також відвідав оборонний завод у Санкт-Петербурзі, де пообіцяв працівникам більше соціальних виплат і відстрочок від призову. За його словами, «мужність і героїзм наших солдатів» і зусилля оборонної промисловості «забезпечать перемогу Росії».

Енергійно, але часто відкашлюючись, Путін сказав, що Росія виробляє втричі більше ракет ППО, ніж Сполучені Штати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *