«Рік незламності»: Зеленський звернувся до українців у річницю повномасштабної війни

«Рік незламності»: Зеленський звернувся до українців у річницю повномасштабної війни

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю оголосив річну боротьбу своєї країни з Росією «роком непереможності», відзначаючи річницю повномасштабного вторгнення в його країну, розповідає The Hill.

«Найдовший день нашого життя. Найважчий день нашої новітньої історії. Ми прокинулися рано й відтоді не засинаємо», — зазначив Володимир Зеленський, говорячи про 24 лютого 2022 року.

«Ми не підняли білий прапор, а стали боронити синьо-жовтий. Не злякалися, не зламалися, не здалися, — цитуємо з офіційного сайту президента. — Наша віра зміцніла. Зміцнів наш дух. Ми вистояли в перший день повномасштабної війни. Ми не знали, що буде завтра, але точно зрозуміли: за кожне завтра треба битися!»

«І ми бились. І вигризали кожну добу. І ми вистояли в другий день. А далі — в третій. Три доби, які нам відводили на життя. Погрожували, що за 72 години нас не існуватиме. Але ми вистояли в четвертий день. А потім у п’ятий. А сьогодні стоїмо рівно один рік. І досі знаємо: за кожне завтра треба битися!» — підкреслив президент України.

«Так чи інакше ми звільнимо всі наші землі. Ми зробимо все, щоб Україна повернулась. А всім, хто зараз вимушено перебуває за кордоном: ми зробимо все, щоб ви повернулися до України. Щоб це стало можливим», — звернувся президент до біженців.

«Це був рік стійкості. Рік небайдужості. Рік мужності. Рік болю. Рік надії. Рік витримки. Рік єдності. Рік незламності. Лютий рік незламності. Його головний підсумок — ми вистояли. Ми не зазнали поразки. І зробимо все, щоб цього року здобути перемогу! Слава Україні!» — підсумував український лідер.

Президент України також висловив вдячність своїм західним союзникам, особливо відзначивши передову військову допомогу, яку вони поступово надавали.

«Україна здивувала світ. Україна надихнула світ. Україна об’єднала світ, — сказав Зеленський. — Є тисячі слів, щоб підтвердити це, але кількох буде достатньо. HIMARS, Patriot, Abrams, IRIS-T, Challenger, NASAMS, Leopard.»

«Я дякую всім нашим партнерам, союзникам і друзям, які були пліч-о-пліч з нами протягом року», — сказав він, додавши, що незабаром планує виступити з окремою промовою для «міжнародної антипутінської коаліції».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *