Українці та їхні союзники в Bay Area зібралися з нагоди річниці російського вторгнення

Українці та їхні союзники в Bay Area зібралися з нагоди річниці російського вторгнення

Сотні українців та тих, хто їх підтримує, пройшли маршем і мітингом у суботу, щоб відзначити рік повномасштабного вторгнення Росії на українську землю, пише ABC7.

Українці та їхні союзники стояли пліч-о-пліч біля будівлі Феррі в Сан-Франциско, щоб відзначити початок великої війни. Багато хто навіть не вірив, що вона триватиме й через рік.

«Триста шістдесят п’ять днів української стійкості, тому що ми виявилися набагато сильнішими, ніж думав ворог. 365 днів люті і гніву», — сказав Дмитро Кушнерук, генеральний консул України в Сан-Франциско.

«У нашому мікрорайоні росіянами знищено п’ять будинків», — розповіла Влада Бісоцька, яка втекла з рідного Києва після російського вторгнення. Каже, що її батько воює в українській армії.

«Ми витримали рік проти такого зла, яке лише чинить геноцид», — сказала Марія Чернепенко, президентка Українсько-американського координаційного комітету.

За оцінками генерального консула, мільйони людей покинули Україну з початку війни, і тисячі попросили притулку на Західному узбережжі та в районі Затоки.

Пізніше на мітингу сотні людей пройшли Ембаркадеро на знак солідарності, багато хто молився за перемогу та мир на своїй Батьківщині.