«Ми вистояли найважчу у своїй історії зиму»: Міністр закордонних справ України

«Ми вистояли найважчу у своїй історії зиму»: Міністр закордонних справ України

Україна вижила і перемогла російський зимовий терор, ЄС також встояв без російського газу, незважаючи на «московський регот», заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Про це пише Interfax.

«1 березня 2023 року Путін зазнав п’ятої великої поразки з дня повномасштабного вторгнення — Україна перемогла його зимовий терор. Ми вистояли найважчу у своїй історії зиму. Нам було холодно і темно, але ми були незламні»«, — сказав він у Facebook у середу.

За словами міністра, «переміг і ЄС, який всупереч московському реготу також не замерз без російського газу».

«Одна порада Росії: задихніться своїм газом і подавіться своїми ракетами», — сказав Кулеба.

За словами глави МЗС, перша поразка Росії була тоді, коли Україна з перших хвилин наступу не дала Путіну паралізувати себе страхом.

«Друга — коли ми підкосили російський план бліцкригу. Україна не впала ні за три дні, ні за сім, ні за місяць, ні за рік. І ніколи не впаде», — сказав Кулеба.

Третя поразка Росії була завдана на дипломатичному фронті, зазначив глава МЗС, і четверта поразка — це втрата Росією значної кількості окупованих територій України завдяки ефективним діям і контрнаступам Збройних Сил України та решти Сил Оборони.

«Попереду ще важкий шлях до остаточної перемоги. Але ми вже знаємо, як перемагати. Треба кожен день працювати на Перемогу і вірити в Україну», — сказав він.