Призначено нового в.о. головного тренера збірної України з футболу

Призначено нового в.о. головного тренера збірної України з футболу

Виконком Української асоціації футболу за поданням комітету національних збірних УАФ офіційно призначив Руслана Ротаня виконуючим обов’язки головного тренера національної збірної України з футболу, пише Ukrinform.

Контракт із 41-річним Ротанем, який зараз є головним тренером молодіжної збірної України, діятиме до вступу в силу контракту з Сергієм Ребровим. Керівництво УАФ веде переговори з Ребровим від імені виконкому.

Виконком УАФ прийняв пропозицію комітету національних збірних провести переговори з Ребровим щодо його призначення головним тренером збірної України та укладення з ним контракту до 30 липня 2024 року з можливістю продовження за домовленістю сторін до 30 липня 2026-го.

На посаді в. о. тренера збірної України Ротань перебуватиме на матчі проти Англії. УАФ веде перемовини з Сергієм Ребровим, запропонувавши йому контракт на два роки з опцією продовження — саме з ним Ротань обговорив своє призначення перед тим, як на нього погодитися.

«Власне, із нашої розмови з президентом УАФ Андрієм Павелком, а згодом — із Сергієм Ребровим і капітаном команди Андрієм Ярмоленком усе й розпочалося. Саме так ми й погодили мою участь. Тож я буду на зв’язку із Сергієм Ребровим і перед оголошенням списку викликаних — обов’язково пройдемося по іменах,— й упродовж зборів, і перед матчем з Англією. Моє завдання — допомогти національній команді, і я готовий докласти для цього всіх зусиль. Саме тому я й прийняв пропозицію стати виконувачем обов’язків головного тренера», — сказав Ротань у коментарі УАФ.