Українські стендап-коміки піднімають настрій жартами воєнного часу

Українські стендап-коміки піднімають настрій жартами воєнного часу

Жарт про реакцію його матері на тривогу викликав сміх на виступі Антона Болдирєва, молодого українського коміка, під час стендапу у київському клубі. Про це розповідає Yahoo.

«Дзвонить мама і питає: “Ти де?” Я їй кажу: “Метро Арсенальна”, – розповідає він, маючи на увазі найглибшу станцію в Києві, що знаходиться на глибині 105 метрів. – Вона каже: “Тобі треба спуститись глибше”», — розповідає Болдирєв натовпу з близько сотні людей. «Питаю її, де вона (а вона каже): “Я в селі, і сигнал поганий, тому я піднялася на горище”».

Сміх наповнює великий бар, де пари та групи друзів насолоджуються піцою та пивом, спостерігаючи за виступами виконавців. Незважаючи на бойові дії, що точаться у країні та безперервні повітряні атаки, українці уже повертаються на стендап-вечори.

Організаторам довелося адаптуватися до обмежень військового часу. Деякі заходи відбуваються в сховищах, а барам потрібні генератори, щоб справлятися з відключеннями електроенергії через російські удари. В Інтернеті українські меми та монтажі промахів російської армії викликають сміх.

«Мій гумор будується на особистому досвіді. А оскільки війна поглинає наше життя, то навколо неї і мої жарти», — каже гумористка Марина Войцеховська. Серед її улюблених тем – нескінченні блокпости, через які доводиться проходити українцям, подорожуючи своєю країною.

«Коли я повернулася в рідне село, єдиним, хто попросив на КПП мої документи, що посвідчують особу… був мій колишній чоловік, який хотів знати, чи змінила я прізвище після нашого розлучення!», – каже жінка.

Деякі люди бачать стендап як форму втечі від реальності. Але одне можна сказати напевно: через рік після російського вторгнення гумор став менш безтурботним.