Український мультфільм «Мавка» зібрав у прокаті понад $680 тисяч за вікенд

Український мультфільм «Мавка» зібрав у прокаті понад $680 тисяч за вікенд

За перші вихідні прокату, 4-5 березня, на фільм було продано понад 189 тисяч квитків, розповідає Yahoo.

Для порівняння, українська історична драма «Щедрик» (вийшла на екрани 5 січня 2023 року під час аварійних відключень електроенергії в Україні), яку Film.ua Group вважає успішною в кінопрокаті, розійшлася понад 84 тис. квитків і заробила 10,6 млн грн ($289 866) за вісім тижнів показу.

Також «Мавка» є блокбастером на тлі інших мультфільмів – мультфільм «Кіт у чоботях 2» за перші вихідні прокату в Україні зібрав $112 870 (близько 4,1 млн грн), а загалом $1 млн (близько 39 млн грн), за даними Box Office Mojo. В український прокат мультфільм вийшов перед Різдвяними святами, 22 грудня 2022 року (також під час відключень).

«Мавка» вийшла в український прокат 2 березня, одночасно з виходом у Північній Африці та на Близькому Сході.

Загалом «Мавка» була продана для показів у понад 20 країнах, зокрема в США, Канаді, Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Польщі, Румунії, Хорватії, Естонії, Латвії, Литві, Албанії, Боснії та Герцеговині, Македонії, Сербії, Словенії, Чехії, Болгарії, Угорщині, Норвегії, Данії, Ісландії, Швеції, Фінляндії, Греції та Монголії.

Робота над «Мавкою», створеною за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», тривала сім років. Проект адаптований до жанру домашньої анімації та базується на образах слов’янських міфів та легенд.