Зеленський пообіцяв знайти вбивць воїна, останні слова якого були «Слава Україні!»

Зеленський пообіцяв знайти вбивць воїна, останні слова якого були «Слава Україні!»

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв знайти винних у смерті українського військового, якого стратили на жорстокому відео, опублікованому в мережі, пише The Hill.

Відповідь Зеленського надійшла після поширеного відео, на якому росіяни застрелили українського воїна одразу після того, як він сказав «Слава Україні» на полі бою. Видно, що полонений українець курить сигарету в канаві, перш ніж росіянин вигукує лайливі слова, лунає шквал стрілянини, і військовий падає на землю під вогнем, що триває.

«Сьогодні з’явилося відео, як окупанти жорстоко вбивають воїна, який мужньо сказав їм в обличчя: „Слава Україні!“, — сказав Зеленський у своєму зверненні. — Я хочу, щоб ми всі разом, в єдності відповіли на його слова: „Герою Слава! Героям Слава! Україні Слава!“ І ми знайдемо вбивць. Україна не забуде подвиг кожного, чиє життя подарувало назавжди волю Україні».

Зеленський завершив своє звернення подякою тим, хто воював у війні України з Росією, що триває.

«Вічна пам’ять і шана всім, хто віддав життя за свободу нашого народу! Вічна пам’ять і шана всім українським героям різних часів, які мріяли і боролися за волю України! Україна переможе!», — сказав президент.

Інші високопоставлені українці, включаючи міністра закордонних справ Дмитра Кулебу, також звернули увагу на відео, заявивши, що воно показує, як вторгнення Росії в Україну було геноцидальним від самого початку.

«Жахливе відео беззбройного українського військовополоненого, страченого російськими військами лише за те, що він сказав „Слава Україні“. Ще один доказ, що ця війна є геноцидом», — написав Кулеба у Twitter у понеділок, закликавши до міжнародного кримінального правосуддя.