Британець пройде марафон задом наперед на підтримку українців

Британець пройде марафон задом наперед на підтримку українців

Чоловік, який раніше повзав на Лондонському марафоні в костюмі горили, цього року пройде знаменитий марафон задом наперед, щоб «поглядати через плече на Україну», пише Independent.

Том Гаррісон, який живе в Амершемі, графство Бакінгемшир і працює в управлінні проектами, сказав агентству новин PA про кілька причин, які лежать в основі його ідеї пройти Лондонський марафон задом наперед. Подія відбудеться 23 квітня.

«У школі у нас був девіз латинською мовою, який перекладався так: „Дивись вперед і озирайся назад“, — сказав він. — Це означало подивитись на те, чого ти досяг, на те, що ти зробив і звідки прийшов, але також дивитись на те, що чого ти ще можеш досягти».

46-річний чоловік не вперше робить унікальні речі. Він пройшов 263 милі за 15 днів в Лондоні у вересні 2022 року та проповз марафонський маршрут довжиною 26,2 милі в костюмі горили у 2017 році. Він вважає, що його «химерна» і «приваблива» ідея допоможе розголосу, оскільки кошти будуть пожертвовані Червоному Хресту на підтримку українців, втягнутих у війну з Росією.

«Нещодавно по Україні було завдано масового ракетного удару, завдано росіянами, він перервав енергопостачання в багатьох містах і вбив багато людей, — сказав він.— Це те, з чим нам не доводиться стикатися тут: так, у нас вищі рахунки за електроенергію, але принаймні ми можемо трохи ввімкнути опалення, коли нам це потрібно, але в Україні багато людей не мають такої можливості. І більшість українців знатимуть когось, хто загинув під час війни. Дійсно жахливо, через що вони проходять, тому їх потрібно підтримувати і не забувати про них».

Його ціль у розмірі 2000 фунтів стерлінгів, яку мали досягти всі, хто збирає кошти для Червоного Хреста, щоб забезпечити собі місце для марафону, була перевищена, але Гаррісон сподівається, що буде зроблено ще більше пожертв.