Скільки республіканців наразі підтримують допомогу США Україні: опитування

Скільки республіканців наразі підтримують допомогу США Україні: опитування

The Axios/Ipsos Two Americas Index виявив, що підтримка республіканців щодо допомоги Україні нижча, ніж підтримка всіх дорослих американців, пише The Hill.

Нове опитування показало, що 42 відсотки республіканців підтримують надання Сполученими Штатами зброї та фінансової підтримки Україні. Троє з п’яти американців, або 59 відсотків, кажуть, що вони підтримують надання США зброї та надсилання фінансової підтримки Україні в її війні з Росією, і 79 відсотків демократів сказали, що вони підтримують такий вид допомоги. Серед незалежних 60% підтримують допомогу Україні фінансово та надсиланням зброї.

Лідери республіканців розділилися щодо того, чи повинні США продовжувати підтримувати Україну у війні проти Росії. Губернатор Флориди Рон ДеСантіс відповів на інтерв’ю з Такером Карлсоном з Fox News цього тижня, заявивши, що допомога Україні не є «життєво важливим інтересом» для Сполучених Штатів і що війна є «територіальною суперечкою». Дональд Трамп також заявив, що Україна не є «життєво важливим інтересом» для США.

Цього тижня республіканці в Сенаті дистанціювалися від позиції ДеСантіса щодо України, і багато з них заявили, що вони не згодні з тим, що він мав сказати про інтереси США в Україні.

Також, згідно опитування, 54 відсотки американців сказали, що зосередженість США на національній обороні та національній безпеці зробила Америку безпечнішою за останні 20 років. 51 відсоток демократів погодилися з цим твердженням і 65 відсотків республіканців. Близько двох третин американців також заявили, що вони виступають проти будь-якого скорочення витрат на армію та національну оборону США.

Через 20 років після вторгнення в Ірак опитування показало, що 36 відсотків американців погоджуються з тим, що вторгнення США в країну було правильним. 58 відсотків республіканців сказали, що це було правильно, а 26 відсотків демократів повідомили про те ж саме.