Колишній держсекретар США Майк Помпео відвідає Україну

Колишній держсекретар США Майк Помпео відвідає Україну

Екс-держсекретар США Майк Помпео планує відвідати Україну 3 квітня, повідомляє Ukrainska Pravda з посиланням на Politico та два поінформованих джерела.

Про запланований візит Помпео, який очолював Держдепартамент США під час президентства Дональда Трампа, джерела розповіли на умовах анонімності.

Помпео, як і його попередникам, доведеться орієнтуватися в ризиках безпеки. Чи зустрінеться він із президентом України Володимиром Зеленським і яким саме буде його маршрут, поки невідомо.

Помпео є одним із кількох провідних республіканців, яких вважають потенційними конкурентами колишньому президенту Трампу на кандидатуру від Республіканської партії у 2024 році.

За словами Politico, це можливість для Помпео, потенційного кандидата у 2024 році, продемонструвати свою підтримку Україні, поки вона бореться з Росією. А також відмежуватися від таких кандидатів, як Дональд Трамп і губернатор Флориди Рон ДеСантіс, які більш скептично висловлювалися про становище України.

Минулого року Помпео заявив, що вважає війну Росії проти України геноцидом і що Путін не зупиниться, якщо досягне успіху на півдні України та на Донбасі.