У США поновлюють зйомки фільму, під час роботи над яким було вбито українку

У США поновлюють зйомки фільму, під час роботи над яким було вбито українку

Зйомки вестерну «Rust» можуть відновитися цього тижня в штаті Монтана після паузи через смертельну стрілянину в операторку Галину Хатчінс під час репетиції з актором Алеком Болдуіном у Нью-Мексико. Про це пише NBS Los Angeles.

Болдуін продовжить свою участь як актор і співпродюсер. Адвокат Rust Move Productions Меліна Спадоне повідомила через свого представника, що зйомки відновляться в четвер на Yellowstone Film Ranch.

Минулого місяця виробнича компанія завершила мирову угоду з постійними працівниками служби безпеки на робочому місці в Нью-Мексико через «серйозні» порушення, погодившись на штраф у розмірі 100 000 доларів США, щоб вирішити сувору перевірку безпеки, яка докладно описувала невраховані скарги та збої на знімальному майданчику до того, як у жовтні 2021 року застрелили операторку Галину Хатчінс.

Плани щодо відновлення зйомок були окреслені минулого року її чоловіком Меттью Хатчінсом у запропонованій угоді, згідно з якою він стане виконавчим продюсером перезавантаженого фільму «Rust». Прокуратура в Санта-Фе висунула звинувачення в ненавмисному вбивстві проти актора Болдуіна та інспектора зброї Ханни Гутьєррес-Рід. Болдуін і Гутьєррес-Рід не визнали себе винними.

Болдуін направив пістолет на Хатчінс під час репетиції, коли пістолет вистрілив, убивши Хатчінс та поранивши режисера Джоела Соузу. Останній заявив, що повернеться до фільму «Rust», щоб вшанувати спадщину Галини. Частини документального фільму про життя Хатчінс зніматимуть одночасно з «Rust».