Російський військовий літак випадково скинув бомбу на власне місто

Російський військовий літак випадково скинув бомбу на власне місто

Російський винищувач Сухой-34 випадково скинув бомбу на російське місто Бєлгород, приблизно за 40 км від кордону з Україною, пише ВВС.

Бомба залишила 20-метровий кратер і спричинила такий сильний вибух, що машину перекинуло на дах сусіднього супермаркету. Губернатор області В’ячеслав Гладков заявив, що влада наказала евакуювати пошкоджену дев’ятиповерхівку як запобіжний захід. За його словами, троє людей отримали поранення, кілька будівель пошкоджено.

У короткій заяві міністерство оборони Росії визнало, що один з його винищувачів-бомбардувальників Су-34 «випадково випустив авіаційний снаряд» о 22:15 за місцевим часом (19:15 GMT) у четвер. Який саме снаряд, не уточнюється.

Бомба впала на перехресті двох доріг неподалік від центру міста та поруч із житловими будинками. За словами губернатора, двох жінок доставили до лікарні для надання медичної допомоги. Запис інциденту з камер відеоспостереження показує, що місцевим жителям справді пощастило втекти.

На відео видно, як серія автомобілів проїжджає перехрестя, перш ніж якийсь об’єкт приземляється на землю неподалік. Боєприпас детонує приблизно через 18 секунд, підриваючи ділянку дороги, підхоплюючи одну з машин, коли вона проїжджала, і відправляючи припарковану машину в повітря, перш ніж вона приземлилася на дах супермаркету.

Військові кажуть, що почали розслідування інциденту. Цитуючи колишнього військового льотчика, провладний новинний сайт «Московський комсомолець» припустив, що «висновки [розслідування] навряд чи будуть оприлюднені, але уроки будуть винесені».