Третій президент України Віктор Ющенко здійснив візит до США

Третій президент України Віктор Ющенко здійснив візит до США

Юта стрімко перетворюється на перехрестя світу. Дипломати та інші високопоставлені особи часто відвідують цей штат. Зовсім недавно третій президент України Віктор Ющенко теж там зупинився, пише KSL News Radio.

Джей Евенсен, редактор громадської думки місцевого видання Deseret News, приєднався до Inside Sources разом із Бойдом Метісоном, щоб поділитися деякими враженнями від візиту Ющенка. Зокрема, про те, чому він приїхав.

«У нього є повідомлення, яке він хоче передати Юті, — сказав Евенсен. — І це те, що майбутнє України важливе для Юти, і ми повинні про нього турбуватися. Ми повинні про це подбати».

Метісон запитав Евенсена, що він виніс із розмови з Ющенком.

«Він подивився на мене і сказав: „Війна в Україні змусила європейців протверезіти щодо впливу Путіна, — сказав Евенсен. — І ми побачили, що з тих пір Європа стала набагато більше об’єднаною“».

Ющенко впевнений, що його країна зрештою виграє війну. Однак у нього є деякі занепокоєння після війни.

«Він хвилюється, що ми просто дозволимо Росії повернутися до того, ким вона є зараз, — сказав Евенсен. — Тоді ми всі програємо».

Згідно з опитуванням Інституту політики Deseret News/Hinckley, 62% мешканців Юти вважають, що Сполучені Штати роблять достатньо, щоб допомогти Україні.

«Ющенко — людина, яка, ймовірно, у своїй країні пішла б вже на пенсію, — сказав Евенсен. — Але він настільки відданий Україні та тому, що відбувається, що хоче використати будь-який вплив, який у нього ще є, щоб допомогти».