Зеленський звернувся до парламенту Мексики: його зустріли оваціями

Зеленський звернувся до парламенту Мексики: його зустріли оваціями

Президент України Володимир Зеленський у четвер звернувся до Конгресу Мексики з проханням про підтримку у війні проти Росії, оскільки і Київ, і Москва прагнуть зміцнити зв’язки в Америці. Про це пише CNN.

«Ваш голос у Генеральній Асамблеї ООН та інших міжнародних організаціях дуже важливий. Це голосування для захисту принципів і цілей Статуту ООН, а отже, для захисту територіальної цілісності України та всіх націй світу», — сказав Зеленський перед мексиканськими законодавцями у промові по відеозв’язку, яка викликала овації.

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор раніше викликав обурення серед прихильників України критикою західних поставок зброї до Києва. Проте Мексика разом із США голосувала за резолюції ООН, які закликають Росію залишити Україну.

Раніше цього тижня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся з президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою, який розкритикував військову допомогу США Україні як «заохочення війни» — слова, які речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі пізніше назвав «глибоко проблематичними», оскільки «вказують на те, що Сполучені Штати та Європа чомусь не зацікавлені в мирі або в тому, щоб ми розділили відповідальність за війну».

«Відверто кажучи, у цьому випадку Бразилія повторювала російську та китайську пропаганду, взагалі не дивлячись на факти», — сказав Кірбі в понеділок.

Китай, який стає все більш близьким союзником Росії, є найбільшим торговим партнером Бразилії. Президент Бразилії неоднозначно запропонував Києву відмовитися від претензій на суверенітет над Кримом в обмін на припинення конфлікту. Цей погляд Кірбі назвав «просто помилковим — особливо для такої країни, як Бразилія, яка проголосувала за підтримку принципів суверенітету та територіальної цілісності на Генеральній Асамблеї ООН».