Ілон Маск та Стівен Кінг посперечалися у Twitter через допомогу Україні

Ілон Маск та Стівен Кінг посперечалися у Twitter через допомогу Україні

Генеральний директор Twitter Ілон Маск відповів Стівену Кінгу після того, як всесвітньо відомий письменник закликав його зробити пожертву Україні та поскаржився на те, що на платформі в нього є «синя галочка», хоча Кінг її не купував, пише Fox News.

«Я думаю, що пану Маску варто віддати мою синю галочку на благодійність, — написав Кінг у Twitter. — Я рекомендую Фонд Притули, який надає послуги з порятунку життя в Україні. Це всього 8 доларів, тому, можливо, пан Маск міг би додати трохи більше».

Твіт Кінга до Маска з’явився після того, як письменник заявив, що зберіг свою синю галочку, хоч не підписувався на послугу, яка зараз коштує 8 доларів на місяць.

«У моєму обліковому записі Twitter зазначено, що я підписаний на Twitter Blue, — сказав Кінг. — Не підписувався. У моєму обліковому записі в Twitter сказано, що я вказав номер телефону. Не вказував».

Маск прямо відповів на публікацію Кінга про Україну, написавши у Твіттері: «Я пожертвував Україні 100 мільйонів доларів, а скільки ви пожертвували?» Далі Маск згадав, як його організація SpaceX зазнала фінансового удару, продовжуючи фінансувати Starlink в Україні, незважаючи на відмову від Департаменту оборони.

Минулого тижня Twitter видалив застарілі значки підтвердження з облікових записів користувачів, через що багато журналістів, акторів та інших відомих діячів, таких як 45-й президент Дональд Трамп, втратили «синю галочку».

Окремі особи та компанії, незалежно від того, наскільки відомі, більше не матимуть синьої позначки, якщо вони не підпишуться на послугу. Але у деяких знаменитостей вона залишилася.