Синьо-жовтий килим та одяг Байден: кольори України помітили на коронації Чарльза ІІІ

Синьо-жовтий килим та одяг Байден: кольори України помітили на коронації Чарльза ІІІ

Україна опинилася у центрі коронації завдяки «щасливому збігу обставин», пише The Telegraph.

Деякі з гостей, у тому числі перша леді США Джилл Байден та її онука, були одягнені у жовте та синє, коли прибули до Вестмінстерського абатства на службу.

Фото: кадр відео The Royal Family Channel/YouTube

Коронаційний килим був дуже схожий на український прапор, що Палац назвав «щасливим збігом». У жовтому була сестра Кейт Міддлтон Піппа, а синьому – їхня мати Керол.

Доктор Джилл Байден, перша леді США, яка була присутня на коронації замість президента Байдена, була одягнена у синій костюм. Її супроводжувала онука Фіннеган Байден, 22-річна дочка Хантера Байдена та його колишньої дружини Кетлін Буле, одягнена у жовту сукню.

Хеміш де Бреттон-Гордон, колишній командувач НАТО, написав у Твіттері, що український прапор був «у самому серці Вестмінстерського абатства» разом із зображенням жовто-синіх килимів. Чарлі Проктор, головний редактор Royal Central, також помітив жовті та сині килими, написавши у Твіттері: «(Майже) прапор України у Вестмінстерському абатстві».

Мелінда Сіммонс, посол Великої Британії в Україні, опублікувала у Твіттері зображення жовто-синього килима, написавши: «Я побачила там Україну і на мить втратила самовладання».

Букінгемський палац заявив, що кольори в абатстві не було обрано навмисно у відтінках українського прапора. Але представник палацу назвав це «щасливим збігом». Кольори були обрані, щоб підкреслити і контрастувати з одягом короля та королеви.

До речі, вчора королівська родина опубліковала фото принцеси Уельської разом із Джилл Байден та Оленою Зеленською. Доктор Байден зробила ретвіт із підписом: «Ми з Україною».