Український фермер зробив трактор-розміновувач з уламків російських танків

Український фермер зробив трактор-розміновувач з уламків російських танків

По всій Україні міни засмічують міста, поля, основні дороги та ліси. Один український фермер взяв справу у свої руки: він оснастив трактор уламками розбитих російських танків, щоб дистанційно розмінувати свої сільськогосподарські угіддя, пише MSN.

Олександр Кривцов розповів Reuters, що поля навколо його села Гракове, розташованого на південь від Харкова, вкриті мінами. За його словами, рятувальники та офіційні сапери на цих територіях перевантажені, тому фермерам небезпечно засівати свої поля.

Замість того, щоб чекати чи покинути свою сферу діяльності, Кривцов обрав інший підхід. Збираючи броню з розбитих російських танків і військових машин, він переконфігурував трактор на машину, здатну виявляти та видаляти міни. Броня допомагає трактору витримувати вибухи від мін.

«Ми наїхали на протитанкову міну. ​​Захист підірвався (але) тягач у безпеці, — сказав він Reuters. — Всі живі, техніка відновлена ​​та відремонтована».

Кривцов дистанційно керує трактором з несподіваного місця — сидячи всередині піднятої лопати плуга, український фермер може спостерігати, як той пересуває трактор по полю, шукаючи міни.

У World Bank вирахували, що розмінування України може коштувати понад 37 мільярдів доларів.

Українські солдати застосували нові підходи для виявлення та підриву наземних мін, включно з використанням мертвих тварин, скловолоконних прутів і мотузок із захватними гаками.