Україна сама вирішує: у США прокоментували потенційні напади на територію Росії

Україна сама вирішує: у США прокоментували потенційні напади на територію Росії

У світлі нещодавнього явного вторгнення проукраїнських сил у Бєлгородську область Росії Сполучені Штати стверджують, що тільки Україна вирішує, як вести війну проти російських загарбників, пише The New Voice of Ukraine.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу 22 травня.

Міллер сказав, що Вашингтон не заохочує напади на територію Росії.

«Що стосується ширшого політичного питання, ми дуже чітко дали зрозуміти українцям, що ми не дозволяємо і не заохочуємо напади за межами кордонів України, — сказав Міллер.

«Важливо зробити крок назад і нагадати світові, що, звичайно, Росія розв’язала цю війну, саме Росія продовжує нападати на мирне населення…», – додав він.

Раніше 22 травня легіон «Свобода Росії» спільно з російським добровольчим корпусом (РДК) заявив про «звільнення» Козинки та Гори-Подолу в Бєлгородській області Росії.

Українські офіційні особи заявили, що Київ знає про ці події, але не має прямої участі у тому, що вони назвали «внутрішньою справою Росії».

Пізніше губернатор Бєлгорода В’ячеслав Гладков оголосив про проведення в області контртерористичної операції, але 23 травня скасував режим, який називався «КТО».