Супутник, який було створено за участі України, передав перші знімки Землі

Супутник, який було створено за участі України, передав перші знімки Землі

Супутник EOS SAT-1 української компанії EOS Data Analytics, який запустили на початку 2023 року, передав перші зображення Землі. Про це повідомляє Mezha Media.

Відразу після запуску команда EOS Data Analytics встановила стабільний зв’язок із супутником і почала отримувати телеметричні дані на наземну станцію.

Наступним завданням було переконатися, що бортовий комп’ютер належним чином обробляє дані як на рівні прошивки, так і програмного забезпечення.

Нарешті, коли всі завдання з калібрування та валідації були завершені та корисне навантаження було введено в експлуатацію, були отримані перші оброблені зображення з EOS SAT-1.

https://twitter.com/eos_da/status/1661338569263153155

EOS SAT-1 є першим супутником групи, орієнтованої на глобальні сільськогосподарські потреби. Супутник був розроблений компаніями, що входять до Noosphere Макса Полякова — EOS Data Analytics, Dragonfly Aerospace, SETS і Flight Control Propulsion.

Перші панхроматичні супутникові знімки термоядерного синтезу показують іспанську провінцію Сеговія (смуга 46 км) і місто Кейптаун (смуга 44 км) і мають роздільну здатність 1,5 метра.