Президент України звернувся до випускників Університету Джонса Гопкінса в США

Президент України звернувся до випускників Університету Джонса Гопкінса в США

У четвер президент України Володимир Зеленський здивував студентів випуску 2023 року Університету Джонса Гопкінса, виступивши з несподіваною та зворушливою промовою під час церемонії відкриття університету на Хоумвуд Філд у Балтіморі, пише Patch.

Виступ Зеленського транслювався в прямому ефірі з України. Випускники, їхні родини та друзі спостерігали за ним на гігантських екранах поруч зі сценою. Йому також вручив почесний ступінь президент Університету Рон Деніелс. Про виступ майже ніхто не знав.

У своїй промові Зеленський привітав випускників і назвав Університет Джонса Гопкінса «одним із найкращих університетів світу». Він продовжив, зазначивши, що його промова буде короткою, оскільки час є одним із наших найцінніших ресурсів. Він закликав випускників не марнувати час і думати, як вони його використають.

«Будь-яка людина колись усвідомлює, що час є найціннішим ресурсом на планеті. Не нафта чи уран, не літій чи щось інше, а час. Сам плин часу в цьому переконує. Хтось розуміє це швидше, і вони щасливчики», — сказав президент.

Зеленський також відзначив США та президента Джо Байдена за підтримку боротьби України проти Росії.

«Я гордий, що Україна не втрачає жодного дня у своєму захисті від російського терору. Щодня ми робимо все, щоб стати сильнішими, дати більше захисту людям, врятувати більше життів. Сполучені Штати також не втратили жодного дня, допомагаючи Україні відбити російську агресію. Президент Байден, сильна двопартійна коаліція в Конгресі й передусім американський народ, як і попередні покоління, піднялися на цей виклик і ведуть вільний світ до забезпечення свободи у Європі», — сказав Зеленський.

Джилл Розен, директорка із зв’язків зі ЗМІ Джонса Гопкінса, сказала, що «ніхто не був впевнений, що (промова Зеленського) відбудеться, навіть до останньої хвилини». За словами Розен, у них був резервний динамік. Як повідомляє сайт Університету, Зеленський прийняв запрошення виступити перед випускниками «від імені своєї нації та на захист демократичних цінностей, які дозволяють миру, можливостям і свободі процвітати по всьому світу».