Представник Папи Римського приїхав в Україну зі спеціальною місією

Представник Папи Римського приїхав в Україну зі спеціальною місією

У понеділок, 5 червня, кардинал Маттео Зуппі розпочинає місію в Києві, спрямовану на «послаблення напруженості в конфлікті в Україні», повідомляє Vatican News.

Кардинал, який є архієпископом Болоньї та президентом Єпископської конференції Італії, залишиться в Києві до завтра, 6-го липня. Він перебуватиме в українській столиці як посланник Папи Римського.

У ноті Святого Престолу щодо його візиту підкреслюється, що «це ініціатива, головна мета якої — глибоко вислухати українську владу щодо можливих шляхів досягнення справедливого миру та підтримати жести гуманності, які допоможуть зменшити напругу».

Новина про візит Зуппі була опублікована прес-службою Ватикану 20 травня. Раніше сам Папа Римський говорив про мирну «місію» для України. Кардинал П’єтро Паролін, Державний секретар Ватикану, продовжив пояснювати, що місія не має «безпосередню мету посередництва», але вона має на меті «спробувати, перш за все, сприяти тому середовищу, яке може вести на шляхи миру».

«Співрозмовниками поки що будуть Москва і Київ, потім подивимося», — додав Паролін, зазначивши, що в цьому діалозі «ми не хочемо нікого виключати».

Зрештою, сам Зуппі під час заключної прес-конференції Постійної ради Єпископської конференції Італії повторив мету своєї місії, підкресливши, що Папа бере участь у спробах врегулювання півторарічної повномасштабної війни (називаючи її конфліктом) в Україні.