Україна нарощує кількість агентів усередині Росії та надає їм безпілотники: CNN

Україна нарощує кількість агентів усередині Росії та надає їм безпілотники: CNN

Україна розвинула мережу агентів і симпатиків усередині Росії, які працюють над проведенням диверсій проти російських цілей, і почала надавати їм безпілотники для організації атак, повідомили CNN кілька людей, знайомих із американською розвідкою.

Офіційні особи США вважають, що ці проукраїнські агенти всередині Росії здійснили атаку безпілотників на Кремль на початку травня, запустивши БПЛА з території Росії, а не відправляючи їх з України до Москви.

Незрозуміло, чи інші атаки безпілотників, здійснені останніми днями, в тому числі одна, спрямована на квартали під Москвою, і інший удар по нафтопереробних заводах на півдні Росії, також були здійснені з території Росії або здійснені цією мережею проукраїнських оперативників.

Але офіційні особи США вважають, що Україна розвинула диверсійні осередки всередині Росії, які складаються з проукраїнських симпатиків і оперативників, добре навчених веденню такого роду війни.

Вважається, що Україна надала їм безпілотники українського виробництва, і двоє американських чиновників заявили CNN, що немає жодних доказів того, що будь-які удари з безпілотників були нанесені з використанням літальних апаратів, наданих США.

Офіційні особи не можуть однозначно сказати, як Україні вдалося відправити безпілотники в тил ворога, але два джерела повідомили CNN, що країна встановила добре відпрацьовані контрабандні маршрути, які можна використовувати для відправки безпілотників або компонентів безпілотників до Росії, де вони потім можуть бути зібрані.