Новим головним тренером збірної України з футболу призначено Сергія Реброва

Новим головним тренером збірної України з футболу призначено Сергія Реброва

«Синьо-жовті» були без постійного головного тренера після того, як Олександр Петраков залишив пост у січні. Україна призначила наставником екс-форварда Тоттенхема і Вест Хема Сергія Реброва, пише Ace Football.

Призначення 49-річного гравця завершує пошуки нового тренера для України. Він змінив Олександра Петракова, який залишив цю посаду в січні, щоб очолити збірну Вірменії.

«Це довгоочікувана подія. Новий етап в історії українського футболу, — сказав голова Української асоціації футболу Андрій Павелко. — Особливий момент, оскільки нова сторінка буде написана під час воєнного стану, в особливий період для нашої країни».

Ребров на першій прес-конференції прокоментував роботу Андрія Шевченка, коли той очолював збірну, пише Focus. Ребров заявив, що Шевченко зазнав жорсткої критики з боку української преси.

«Після двох років роботи, коли Андрія Шевченка всі журналісти мало не вбивали за його гру, за його стиль гри, а за два роки він потрапив на Чемпіонат Європи», — сказав Ребров.

Ребров має велику кар’єру тренера, очолював «Динамо Київ», «Аль-Ахлі», «Ференцварош», а нещодавно «Аль-Айн». Колишній форвард є четвертим бомбардиром в історії національної збірної, який забив 15 голів у 75 матчах між 1992 і 2006 роками. Тепер він бере на себе виклик залишитися у збірній з контрактом до 2026 року.

Надії України на кваліфікацію Євро-2024 покладаються на Реброва, оскільки спортсмени намагаються відновитися після поразки від Англії з рахунком 2:0 у своїй першій грі під керівництвом тимчасового тренера Руслана Ротаня. Їхній наступний матч відбудеться у п’ятницю проти Північної Македонії, після чого буде матч проти Мальти у Трнаві, Словаччина.

Команда почне тренування в четвер у Бремені, Німеччина.