7-річна українська гімнастка, яка втратила ногу під час війни, виграла золоту медаль

7-річна українська гімнастка, яка втратила ногу під час війни, виграла золоту медаль

Семирічна українка, яка втратила ногу під час російського ракетного удару по Одеській області в травні 2022 року, повернулася на змагання з протезом і виграла золоту медаль, пише The New Voice of Ukraine.

Українська гімнастка, бронзова призерка Олімпіади-2016 Анна Різатдінова 4 червня написала в Instagram про юну спортсменку Олександру Паскаль, яка стала першою на змаганнях з художньої гімнастики.

16 травня 2022 року росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку в Білгород-Дністровському районі Одеської області, в результаті чого дівчинка опинилася під завалами закладу. У Паскаль був відкритий перелом руки, переломи чотирьох ребер, травма голови, численні осколкові поранення. А бетонна плита, яка впала їй на ноги, потрощила всі кістки.

Дівчина перебувала в медикаментозній комі 15 днів, а після багатьох місяців лікування пройшла реабілітацію в Австрії, де навчилася знову ходити після того, як їй поставили протез ноги. Українська гімнастка повернулася до тренувань у березні 2023 року.

«Україна — це ти, — написала Різатдінова про дівчинку. — У тебе є вся сила, вся воля і весь наш внутрішній світ. Тобою неможливо не пишатися! Один цей вихід, одна ця перемога варта всіх наших медалей на Олімпіадах за роки Незалежності. Дякую, дякую, що надихаєш і вчиш всіх нас радіти кожному дню, кожній перемозі! Також низький уклін матері Олександри! Дякую за справжню дівчинку-чемпіонку і приклад для всіх нас».

Також Різатдінова звернулася до російських і білоруських спортсменів.

«Може, ви будете варті хоча б 1% цієї сміливої дівчинки і заговорите до того, як у ваш дім прийде „русский мир“ і почне забирати життя ваших дітей? Ви ще не зрозуміли, що мовчати й сидіти не годиться?» – запитала спортсменка.