Ллойд Остін: «Боротьба України — це марафон, а не пробіжка»

Ллойд Остін: «Боротьба України — це марафон, а не пробіжка»

Під час зустрічі зі світовими лідерами в четвер міністр оборони США Ллойд Остін закликав країни продовжувати підтримку України, поки вона бореться з вторгненням Росії, назвавши воєнні дії «марафоном, а не пробіжкою», пише Politico.

Зауваження Остіна прозвучали під час зустрічі Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі, до якої увійшли міністри оборони з майже 50 країн, які допомагають Києву у військових зусиллях. З початку війни коаліція збирається в 13-й раз.

«Боротьба України – це марафон, а не пробіжка. Тож ми продовжуватимемо забезпечувати Україну невідкладними можливостями, які їй потрібні, щоб витримати цей момент, а також тим, що їй потрібно, щоб убезпечити себе в довгостроковій перспективі від російської агресії», – сказав Остін.

Вашингтон виділив десятки мільярдів доларів на підтримку України після того, як Росія повномасштабно вторглася в сусідню країну в лютому 2022 року, і США беруть участь у цьому «надовго», – сказав Остін. Ті, хто підтримує військові зусилля, повинні «копати глибоко», щоб забезпечити Київ боєприпасами та засобами протиповітряної оборони, додав він.

Нещодавно Україна почала довгоочікувані контрнаступальні атаки на ворожі війська, повернувши кілька сіл, але також втративши під час цього декілька одиниць західної техніки.

Протягом усієї війни коаліція мала вирішальне значення для зміцнення Збройних Сил України, допомагаючи країні створити грізну сучасну армію в найкоротші терміни.

«Імперські амбіції Кремля завдали неймовірних страждань українському народу, — сказав Остін. — Разом ми залишимося єдиними».