Пентагон: країни світу активізують нову військову допомогу Україні

Пентагон: країни світу активізують нову військову допомогу Україні

Німеччина та Польща взяли на себе зобов’язання підтримувати у належному стані надані Україні танки Leopard, а Нідерланди та Данія поділилися прогресом у своїх планах підготовки пілотів на винищувачах четвертого покоління, включаючи F-16, сказав міністр оборони США. Про це пише сайт Пентагону.

Ллойд Остін, який також є головою Контактної групи з питань оборони України (UDCG), виступив у ЗМІ після зустрічі UDCG з приблизно 50 країнами в Брюсселі.

«Ми як і раніше зосереджені на задоволенні нагальних потреб України в наземних системах протиповітряної оборони», — сказав Остін.

Це особливо важливо, оскільки протягом останнього місяця Росія безжально посилила свої ракетні та безпілотні атаки на українські міста, вбивши десятки мирних жителів, додав він.

Остін заявив, що Канада направить Україні понад 200 ракет ППО в рамках своїх зобов’язань у 500 мільярдів доларів. Крім того, Сполучені Штати, Велика Британія, Данія та Нідерланди надали кошти на додаткові ракети ППО для України. Італія також оголосила про транш військової допомоги, а Норвегія та Німеччина — про багаторічні пакети допомоги у сфері безпеки. Крім того, Данія щойно оголосила про надання майже 2,6 мільйона доларів на військову допомогу Україні до 2024 року.

«Усі ці внески підкреслюють нашу єдність і підтримку України в захисті заснованого на правилах міжнародного порядку, який забезпечує нам усім безпеку. Україна подолала так багато перешкод, але попереду ще більше. І громадяни України не самотні. Завдяки історичній підтримці і добрій волі націй у всьому світі, Україна має хороші позиції для викликів, які ще прийдуть. Наше повідомлення залишається чітким: ми будемо на вашому боці стільки, скільки буде потрібно», — сказав Остін.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії генерал Марк А. Міллі заявив, що з початку російського вторгнення Сполучені Штати навчили понад 11 000 українців загальновійськовому маневру та штабній підготовці. Ця підготовка призвела до створення 12 українських маневрених батальйонів із майже 5000 операторів, які зараз беруть участь у бою. Майже 60 000 українських солдатів пройшли навчання союзників і партнерів, у тому числі 11 000, яких навчали США.

«Хоробрий український народ продовжує демонструвати свій дух стійкості, невпинно борючись, щоб звільнити свою Батьківщину від російської окупації. Кожного дня українці борються не лише сталлю та зброєю, а й залізною волею свого духу», — сказав Міллі.