Україна не направлятиме збірні на спортивні змагання, у яких братимуть участь росіяни

Україна не направлятиме збірні на спортивні змагання, у яких братимуть участь росіяни

Міністерство молоді та спорту України вирішило не направляти офіційні делегації спортсменів національних збірних команд для участі в міжнародних спортивних змаганнях, де беруть участь спортсмени з Росії та Білорусі. Про це пише Interfax.

«Провівши низку зустрічей з міжнародними, всеукраїнськими федераціями та провідними спортсменами, керуючись інтересами спортивної громадськості, а також українських спортсменів, Мінспорту прийняло рішення не направляти офіційні делегації спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та спорту осіб з інвалідністю для участі в міжнародних спортивних змаганнях, якщо у видах змагань беруть участь спортсмени з Російської Федерації або Республіки Білорусь з цього виду спорту», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами опрацювання матеріалів, наданих робочій групі, внесено пропозиції щодо застосування персональних санкцій до 400 осіб із числа спортивної громадськості Російської Федерації та Республіки Білорусь, які публічно підтримували збройну агресію проти України.

Також разом з Національним олімпійським комітетом України, національними спортивними федераціями Міністерство поінформувало Міжнародний олімпійський комітет, міжнародні спортивні федерації про 1300 осіб із числа спортсменів національних збірних команд Росії та Білорусі, які входять до складу військових формувань, правоохоронних органів.

«Українська сторона, з метою пояснення незмінної позиції України щодо усунення представників країн-агресорів від участі в міжнародних змаганнях, посилається на зібрані факти та публічні докази приналежності спортсменів Російської Федерації та Республіки Білорусь до військових формувань, підтримки війни в Україні, а також порушення принципів Олімпійської хартії та умов «нейтралітету», визначених Міжнародним олімпійським комітетом», – йдеться у повідомленні.