Трамп заявив, що затримав вторгнення Росії в Україну на кілька років

Трамп заявив, що затримав вторгнення Росії в Україну на кілька років

45-й президент США Дональд Трамп заявив у понеділок, що його розмова з президентом Росії Володимиром Путіним нібито відстрочила вторгнення РФ в Україну на кілька років, пише Fox News.

Трамп зробив цю заяву під час ексклюзивного інтерв’ю каналу, описавши розмову, у якій він начебто сказав Путіну, що вторгнення буде «катастрофою» і що доведеться «пекельно розплачуватись».

«З Путіним у мене дуже хороші стосунки. Звісно, я давно з ним не спілкувався, але у мене були дуже міцні стосунки», — сказав Трамп, відповідаючи на запитання щодо того, як би він закінчив війну протягом 24 годин, як він неодноразово заявляв.

Коли його запитали про вторгнення, президент сказав про Путіна: «Якби я ще був при владі, він би цього не зробив. Він зробив це після того, як я пішов».

«Я думав, що він може це зробити, — продовжив Трамп. — Слухайте, я розмовляв з ним. Я сказав: “Якщо ти це зробиш, то будеш пекельно розплачуватись. Це буде катастрофа. Не роби цього”».

За словами Трампа, спочатку Путін не вірив, що Трамп вживе будь-яких заходів, але президент США тоді відповів: «Я сказав йому, що збираюся щось зробити. Він сказав: „Ні, ні, ні, ти не зробиш цього“. Я сказав: „Я зроблю, Володимире, я зроблю це“».

Трамп, також кандидат у президенти 2024 року, заявив, що Путін, можливо, повірив його словам на 10%, але це «все, що було потрібно», щоб зупинити вторгнення.

На запитання, чи вважає він Україну окремою від Росії країною, Трамп відповів, що так, але раніше це була одна країна, і «Путіну так подобалося». Також Трамп все ще стверджує, що може домовитися з Путіним.

«Я став дуже багатим, укладаючи угоди. Я б уклав угоду за 24 години з моменту, коли ми почали. І я б щось сказав Зеленському, я б щось сказав Путіну, Я б завів його в кімнату, і я б сказав йому знову і знову. Я б уклав угоду дуже швидко. І знаєте що? Смерть припинилася б і руйнування припинилося б, тому що, дивіться, Україну стерли з лиця землі», — висловився Трамп.