США проведуть переговори з країнами, які досі не засудили війну в Україні

США проведуть переговори з країнами, які досі не засудили війну в Україні

Цього тижня в Данії високопосадовці США зустрінуться з представниками кількох країн, які ще не засудили російське вторгнення в Україну, пише Euronews.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван зустрінеться з представниками Індії, Бразилії та Південної Африки — країн, які відмовилися виконувати санкції Заходу проти Росії. За даними Financial Times, на зустрічі також можуть бути присутні офіційні особи Китаю та Туреччини.

Саллівана супроводжуватиме Вікторія Нуланд, ще одна відома чиновниця Державного департаменту США та високопоставлена чиновниця ЄС.

«Ми працюємо над тим, щоб захищати інтереси України з більш широким колом країн, ніж лише з тими, які присутні в НАТО або на G7», — сказав Салліван на початку цього тижня.

Головний помічник Джо Байдена прилетить до Копенгагена після завершення дипломатичного візиту прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до США. На зустрічі обговорюватимуться потенційні способи вирішення конфлікту, не наполягаючи на конкретному результаті.

У той час як російсько-китайська торгівля зросла протягом кількох місяців після вторгнення, Індія також стала головним торговим союзником Кремля. Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва звинуватив обидві країни у війні, відмовившись засудити Володимира Путіна. Інші країни також продовжували різною мірою допомагати Росії, включно з Туреччиною, членом НАТО, яка виступала посередником між двома ворогуючими силами.