Результати контрнаступу варто оцінювати не раніше осені: український чиновник

Результати контрнаступу варто оцінювати не раніше осені: український чиновник

В ексклюзивному коментарі для CNN високопоставлений український чиновник заявив у четвер, що основний напрям контрнаступу проти Росії «ще навіть не розпочато всерйоз» і що ще занадто рано оцінювати його успіх.

Чиновник відповів на повідомлення CNN про те, що західні офіційні особи начебто вважають, що контрнаступ має менший успіх, ніж очікувалося, і «не відповідає очікуванням на жодному фронті».

«Занадто рано оцінювати загальну траєкторію контрнаступу, — сказав він. — Основний напрямок контрнаступу всерйоз ще навіть не почався».

Чиновник сказав, що «формувальні операції» все ще тривають, і про контрнаступ можна буде судити лише восени чи зими.

У репортажах CNN офіційні особи попередили, що контрнаступ все ще перебуває на початковій стадії — і що США та їхні союзники «залишаються оптимістами» щодо того, що українські сили зможуть з часом досягти територіальних здобутків.

США та їхні союзники, швидше за все, чекатимуть принаймні до липня для більш повної оцінки прогресу контрнаступу, який поступово розпочався протягом останніх кількох тижнів.

Крім того, ці посадовці відзначають, що українські сили самі пристосовувалися до російської тактики та оборони. Останніми днями українські війська також досягли більших успіхів у наведенні та збитті російських літаків. Зрештою, одна із західних офіційних осіб сказала, що контрнаступ є «жорстким напрямком» для України та Росії, оскільки обидві сторони зазнають великих втрат.