Марку Укрпошти «Русскій воєнний корабль…» визнано найкращою у світі

Марку Укрпошти «Русскій воєнний корабль…» визнано найкращою у світі

Виготовлена Укрпоштою марка із зображенням флагмана Чорноморського флоту Росії, затопленого на початку повномасштабної війни, була визнана найкращою поштовою маркою світу 2022 року за версією World Post & Parcel Awards, пише TVP World.

На марці зображений український воїн, який стоїть на березі і вказує середнім пальцем на корабль у формі крейсера, що тоне в морі. Крім того, коментар українського прикордонника на острові Зміїний, який відреагував на вимогу здатися словами: «Русскій воєнний корабль, іді… !» був увічнений на відео в день початку повномасштабної війни 24 лютого, і з того часу став вірусним в Інтернеті як символ доблесного українського опору російському вторгненню.

Показово, що слова були спрямовані саме на ракетний крейсер «Москва». Він був потоплений у ніч з 13 на 14 квітня минулого року в рамках однієї з великих операцій української армії з початку великої війни. Це був не тільки тактичний тріумф, адже Росія втратила великий корабель, але й інформаційний успіх, який продемонстрував безпорадність агресора.

Укрпошту відзначено в номінаціях «Філателістична кампанія року», «Поштовий оператор року» та «Найкраща поштова марка 2022» на щорічній премії World Post & Parcel Awards. Нагороду «Лідерство в галузі» отримав Ігор Смілянський, президент-генеральний директор Укрпошти.

Марка вийшла рекордним тиражем у 5 мільйонів примірників.